MX5 2.0 NC 3rd. Generation Velocity Red - Rood Leder 2005

bouwjaar
kmstand

prijs

: 17 november 2005
: 14.901

: Verkocht
UITVOERING  
motor
vermogen
kleur
interieur
softtop
: 2.0 liter
: 160 PK (118 Kw)
: Velocity Red Mica.
: Leder Rood/Zwart
: Zwart Stof
Beschrijving:

IIn 1998 werd de 'oer' MX5 NA opgevolgd door het type NB. Ook deze tweede generatie MX5 mocht en mag zich verheugen in een groeiende populariteit. Ons inziens geheel terecht want het is wederom een briljant gebouwde roadster met superieur stuur- rem- en rijgedrag. Alle kwaliteiten die we van de NA zo waarderen zijn waar mogelijk in verbeterde vorm in de NB teruggekomen. In 2001 onderging de NB een face-lift (NBFL) en deze uitvoering bleef tot eind 2005 in productie.

Begin 2005 stond de wereld met spanning te wachten op de introductie van de derde generatie van de meest verkochte roadster ter wereld. De MX5 NA en NB staan al jaren aan de top waar het gaat om betrouwbaarheid, hoge kwaliteit in combinatie met fenomenale rij-eigenschappen. Het was dan ook een welhaast onmenselijke opdracht om een opvolger voor deze iconen uit de roadsterwereld te ontwerpen. Inmiddels kan de wereld opgelucht ademhalen want Mazda heeft met de NC wederom een succesnummer in huis.

De NC is gelukkig een echte MX5 gebleven, zeer herkenbaar. Natuurlijk is de auto weer op alle fronten verbeterd en luxer uitgevoerd. Zo is de auto bijna 50% stijver geworden en 5 cm. in breedte gegroeid. Ook op het gebied van de veiligheid en luxe zijn er weer forse stappen vooruit gemaakt. Wat de motoren betreft zijn er twee mogelijkheden, een 1.8 met 126 pk en een 2.0 met 160 pk. Beide motoren zorgen voor zeer sportieve prestaties. De unieke rij-eigenschappen van de MX5 zijn voor een aanzienlijk deel te danken aan het lage gewicht. Gelukkig is deze derde generatie MX5 ondanks alle verbeteringen slechts minimaal in gewicht toegenomen.

Geheel in lijn met de traditie introduceerde Mazda de NC met een zeer speciale editie. Met een productieaantal van 3.500 stuks wereldwijd, elk voorzien van een uniek nummer heeft de 3rd. Generation alles om uit te groeien tot een klassieker. Mazda haalde direct alles uit de kast om de NC op de kaart te zetten. Allereerst koos men voor de dikke 2.0 liter motor met een vermogen van 160 PK. Als kleur koos met Velocity Red Mica, een kleur die sterk doet denken aan het nieuwe rood op de Ferrari Formule 1 auto's. Het lederen interieur kreeg de kleuren zwart/rood. De softtop werd uitgevoerd in een zware kwaliteit stof. De verdere uitrusting omvat een waslijst aan extra's. We noemen de speciaal ontworpen 17inch velgen en het Bilstein sportonderstel. Aan de voorzijde zien we verstralers die net als de grill in chroom zijn uitgevoerd. Uiteraard is deze MX5 voorzien van volautomatische airco en vele andere opties die het leven aangenaam maken.

Klik hier voor de gehele lijst extra's die deze auto te bieden heeft.

Bent u gevallen voor de charmes van de meest verkochte roadster ter wereld maar stelt u prijs op een grote mate van luxe en exclusiviteit, dan wordt u met deze MX5 NC 3rd. Generation op uw wenken bediend. U bent van harte uitgenodigd om deze auto te bekijken en proef te rijden.

 

Conditie:

De hier beschreven 3rd Generation met uniek nummer 1347 werd nieuw gekocht door een, toen reeds 71-jarige eigenaar van een bedrijf in pakkingen en afdichtingsringen. De uiterst vitale man gebruikte de MX5 als tweede auto uitsluitend voor zonnige ritjes met zijn vrouw in de weekenden. Na het overlijden van zijn vrouw in 2009 werd de MX5 vrijwel niet meer gereden en stond in de garage. De inmiddels 80-jarige eigenaar werkt nog elke dag als directeur. In het weekend rijdt hij nu, samen met zijn 2 zoons op de motorfiets. Zomerauto werd het gegund om deze uniek mooie MX5 naar Nederland te halen.

Aan alles is te zien dat de hier beschreven MX5 altijd met zorg gereden is. Het onderhoud vond stipt en korrekt plaats door dezelfde Mazda-dealer waar de MX5 werd gekocht en alle beurten werden keurig uitgelezen en geprint door de Mazda-dealer.

De conditie van deze MX5 is zowel optisch als technisch uitmuntend. De auto is schadevrij, de carosserie, het interieur en het dakje zijn prachtig en ook technisch is deze schoonheid helemaal top. De auto rijdt, schakelt en remt als nieuw zoals je van een MX5 met een dergelijk lage kilometerstand mag verwachten. De kleur in combinatie met het rood/zwarte interieur en de speciale wielen maakt deze MX5 tot een unieke- en exclusieve verschijning. Verder is het natuurlijk bovenal een heerlijke rij-auto, uiterst betrouwbaar, waardevast, zuinig en veilig.

Deze MX5 krijgt uiteraard vóór aflevering een grote onderhoudsbeurt met nieuwe APK. De prijs is verder all-in, dus incl. nieuw ned. kenteken, nieuwe APK, alle boordboeken én extra sleutel. Tevens krijgt u bij deze auto 1 jaar Bosch Mobiliteits Garantie.

Foto's:---------------------------------------------------------------------------------------------- (klik op de afbeelding voor een vergroting)

home