MX5 1.8 NC 'Niseko' Marble White - Bruin Leder 2008

bouwjaar
kmstand

prijs

: 19 september 2008
: 34.142

: Verkocht
UITVOERING  
motor
vermogen
kleur
interieur
softtop
: 1.8 liter
: 126 PK (93 Kw)
: Marble White
: Tan Leder
: Bruin Stof
Beschrijving:

IIn 1998 werd de 'oer' MX5 NA opgevolgd door het type NB. Ook deze tweede generatie MX5 mocht en mag zich verheugen in een groeiende populariteit. Ons inziens geheel terecht want het is wederom een briljant gebouwde roadster met superieur stuur- rem- en rijgedrag. Alle kwaliteiten die we van de NA zo waarderen zijn waar mogelijk in verbeterde vorm in de NB teruggekomen. In 2001 onderging de NB een face-lift (NBFL) en deze uitvoering bleef tot eind 2005 in productie.

Begin 2005 stond de wereld met spanning te wachten op de introductie van de derde generatie van de meest verkochte roadster ter wereld. De MX5 NA en NB staan al jaren aan de top waar het gaat om betrouwbaarheid, hoge kwaliteit in combinatie met fenomenale rij-eigenschappen. Het was dan ook een welhaast onmenselijke opdracht om een opvolger voor deze iconen uit de roadsterwereld te ontwerpen. Inmiddels kan de wereld opgelucht ademhalen want Mazda heeft met de NC wederom een succesnummer in huis.

De NC is gelukkig een echte MX5 gebleven, zeer herkenbaar. Natuurlijk is de auto weer op alle fronten verbeterd en luxer uitgevoerd. Zo is de auto bijna 50% stijver geworden en 5 cm. in breedte gegroeid. Ook op het gebied van de veiligheid en luxe zijn er weer forse stappen vooruit gemaakt. Wat de motoren betreft zijn er twee mogelijkheden, een 1.8 met 126 pk en een 2.0 met 160 pk. Beide motoren zorgen voor zeer sportieve prestaties. De unieke rij-eigenschappen van de MX5 zijn voor een aanzienlijk deel te danken aan het lage gewicht. Gelukkig is deze derde generatie MX5 ondanks alle verbeteringen slechts minimaal in gewicht toegenomen.

Geheel in lijn met de traditie kwam er ook een limited edition van de NC. De Niseko, genoemd naar een populair japans skigebied behoort tot de allermooiste uitvoeringen. Uitgevoerd in de zeldzame kleur Marble White gecombineerd met een bruin lederen interieur. Ook de zware kwaliteit stoffen softtop is uitgevoerd in bruin. Daarnaast vele details in chroom en titanium, zoals het dashboard en de 17inch velgen die speciaal zijn ontworpen voor de Niseko. Aan de voorzijde zien we verstralers die net als de grill in chroom zijn omlijst en witte zijlichten. Uiteraard is de Niseko voorzien van volautomatische airco en vele andere opties die het leven aangenaam maken.

Klik hier voor de gehele lijst extra's die deze auto te bieden heeft.

Bent u gevallen voor de charmes van de meest verkochte roadster ter wereld maar stelt u prijs op een grote mate van exclusiviteit, dan wordt u met deze MX5 NC Niseko op uw wenken bediend. U bent van harte uitgenodigd om deze auto te bekijken en proef te rijden.

Conditie:

De hier beschreven MX5 1.8 NC Niseko werd nieuw gekocht door een duits echtpaar. De man was de hoofdberijder en de MX5 werd uitsluitend in de zomermaanden gereden. Een oude Nissan was de hoofdauto en de echtgenote reed vrijwel niet. Aangezien de man zeer dicht bij zijn werk woont waren twee auto's eigenlijk overbodig. Onlangs werd besloten om beide auto's te verkopen en er een nieuwe practische auto voor terug te kopen.

Aan alles is te zien dat de hier beschreven MX5 altijd met zorg gereden is. Het onderhoud vond stipt en korrekt plaats. Dat deze MX5 uitsluitend in de zomermaanden werd gereden is de auto goed aan te zien. Ook de onderkant van de MX5 is smetteloos.

De conditie van deze MX5 is zowel optisch als technisch uitmuntend. De auto is schadevrij, de carosserie, het interieur en de techniek is helemaal top. De auto rijdt, schakelt en remt als nieuw zoals je van een jonge MX5 met een dergelijk lage kilometerstand mag verwachten. De kleur is zeer zeldzaam in Nederland.

Deze MX5 krijgt uiteraard vóór aflevering een grote onderhoudsbeurt. De prijs is verder all-in, dus incl. nieuw ned. kenteken, 2 jaar APK, alle boordboeken én extra sleutel. Tevens krijgt u bij deze auto 1 jaar Bosch Mobiliteits Garantie.

Foto's:---------------------------------------------------------------------------------------------- (klik op de afbeelding voor een vergroting)

home