MX5 1.8 NC 'Niseko' Coupé Satin Silver Met. - Tan Leder

bouwjaar
kmstand

prijs

: 27 maart 2009
: 46.784

: € 14.400,-
UITVOERING  
motor
vermogen
kleur
interieur
softtop
: 1.8 liter
: 126 PK (93 Kw)
: Satin Silver Metallic
: Tan Leder
: Hardtop Elektrisch
Beschrijving:

IIn 1998 werd de 'oer' MX5 NA opgevolgd door het type NB. Ook deze tweede generatie MX5 mocht en mag zich verheugen in een groeiende populariteit. Ons inziens geheel terecht want het is wederom een briljant gebouwde roadster met superieur stuur- rem- en rijgedrag. Alle kwaliteiten die we van de NA zo waarderen zijn waar mogelijk in verbeterde vorm in de NB teruggekomen. In 2001 onderging de NB een face-lift (NBFL) en deze uitvoering bleef tot eind 2005 in productie.

Begin 2005 stond de wereld met spanning te wachten op de introductie van de derde generatie van de meest verkochte roadster ter wereld. De MX5 NA en NB staan al jaren aan de top waar het gaat om betrouwbaarheid, hoge kwaliteit in combinatie met fenomenale rij-eigenschappen. Het was dan ook een welhaast onmenselijke opdracht om een opvolger voor deze iconen uit de roadsterwereld te ontwerpen. Inmiddels kan de wereld opgelucht ademhalen want Mazda heeft met de NC wederom een succesnummer in huis.

De NC is gelukkig een echte MX5 gebleven, zeer herkenbaar. Natuurlijk is de auto weer op alle fronten verbeterd en luxer uitgevoerd. Zo is de auto bijna 50% stijver geworden en 5 cm. in breedte gegroeid. Ook op het gebied van de veiligheid en luxe zijn er weer forse stappen vooruit gemaakt. Wat de motoren betreft zijn er twee mogelijkheden, een 1.8 met 126 pk en een 2.0 met 160 pk. Beide motoren zorgen voor zeer sportieve prestaties. De unieke rij-eigenschappen van de MX5 zijn voor een aanzienlijk deel te danken aan het lage gewicht. Gelukkig is deze derde generatie MX5 ondanks alle verbeteringen slechts minimaal in gewicht toegenomen.

Als enige automerk bracht Mazda naast de traditionele MX5 met softtop ook een versie voorzien van een electrisch klapdak. De auto verandert per knopdruk razendsnel van een cabrio in een prachtige coupe. En in tegenstelling tot de concurentie blijft de bagageruimte geheel beschikbaar. Prettig is dat de prachtige belijning van de MX5 geen geweld is aangedaan. Het verschil tussen de coupé en de roadster is nauwelijks te zien of te merken.

De uitrusting van deze NC Coupé Niseko is van het allerhoogste niveau en zal zelfs de zeer verwende cabriorijder gelukkig maken .De hier beschreven Coupé heeft sportstoelen in tan leder, Climat Control, 4 Airbags, Stability- en Traction Control, Sportonderstel, Sound-System met 7 boxen, Central lock op afstand, 17 inch aluminium velgen en nog veel meer. De enige extra optie was Xenon verlichting met koplampsproeiers en een Bose geluidsinstallatie met CD-wisselaar.

Klik hier voor de gehele lijst extra's die deze auto te bieden heeft.

Bent u gevallen voor de charmes van de meest verkochte roadster ter wereld maar stelt u prijs op een grote mate van exclusiviteit, dan wordt u met deze MX5 NC Niseko op uw wenken bediend. U bent van harte uitgenodigd om deze auto te bekijken en proef te rijden.

Conditie:

De hier beschreven MX5 1.8 NC Niseko Coupé werd nieuw gekocht door een duitse dame. De MX5 was als derde auto bedoeld voor vakanties en weekend uitjes. De auto kreeg jaarlijks onderhoud bij de dealer. In april 2017 verkocht zij de auto aan een jurist in dezelfde woonplaats. De man liet bij de dealer een Park Distance Control inbouwen voor € 700,-. Hij kwam er echter achter dat de MX5 voor mensen langer dan 1.90 minder geschikt is. Zomerauto was er snel bij om deze prachtige MX5 Coupé naar Nederland te halen.

Aan alles is te zien dat de hier beschreven MX5 geen regen gezien heeft. De conditie van deze MX5 is zowel optisch als technischn uitmuntend. Het onderhoud vond elk jaar plaats bij de Mazda-dealer. De auto is schadevrij, de carosserie, het interieur en de techniek is helemaal top. De auto rijdt, schakelt en remt als nieuw zoals je van zo'n jonge MX5 met een dergelijk lage kilometerstand mag verwachten. Een Coupé in de Niseko-uitvoering is nooit geleverd in Nederland.

Deze MX5 krijgt vóór aflevering een grote onderhoudsbeurt met nieuwe APK. De prijs is verder all-in, dus incl. nieuw ned. kenteken, 1 jaar APK, alle boordboeken én extra sleutel. Tevens krijgt u bij deze auto 1 jaar Bosch Mobiliteits Garantie.

Foto's:---------------------------------------------------------------------------------------------- (klik op de afbeelding voor een vergroting)

home